Vad är skillnaden mellan vild och odlad Kratom?

Det finns två olika kategorier av Kratom: Vilt vuxet Kratom och odlad Kratom. Vilt vuxet Kratom är alltså vilda träd som växer fritt i regnskogar och odlad Kratom sker oftast vid kontrollerade odlingar.

Vild Kratom har större, tjockare och grövre löv, man kan även se skillnaden på att odlad Kratom är lite ljusare i bladen. Det ger självklart fördelar av att träden fått växa fritt i sin naturliga miljö i tusentalsår, vilket resulterar i en rad olika unika egenskaper. Träden ’Wild Borneo’-sortimentet skördas ifrån är i genomsnitt 8 år gamla, vilket är exklusivt jämfört med odlad Kratom som oftast är något år gammalt.

Den ökade efterfrågan på Kratom har gjort så att fler i Indonesien har gett sig in i branschen. Det har gjort så kvaliteten sjunkit, dels pga att man odlar Kratom mer och mer, dels att det är många som saknar riktig kunskap över hur man odlar och hanterar Kratom.

Med det sagt är det möjligt för Kratom-odlare att även odla fram bra Kratom från sina odlingar. Dock krävs stora kunskaper och mycket resurser på att skapa en lika trivsam miljö som de vilda befinner sig i.

Fördelen med vild Kratom är även att man då vet att det inte använts bekämpningsmedel, vilket är vanligt att man använder vid odlingar i Indonesien. De vilda sorterna har i regel bättre egenskaper, men det krävs större insatser för att kontrollera, skörda, transportera etc och därför är en mer exklusiv vara. Mer om detta och vad mer du ska kolla efter när du köper Kratom kommer vi att gå in på mer framöver i bloggen – håll utkik!

Wild Green Borneo och Wild White Borneo – Är det vilda sortimentet av Kratom. Det är kvalitetsprodukter som är skördad från vilda träd i hjärtat av Borneos regnskogar.

Kratomexperten – Inrikes Kratom med snabb leverans Kratomexperten är Sveriges seriösaste leverantör som strävar efter att ta kvalitet och seriositet till en ny nivå. Vår målsättning är att varje kund ska få tillbaka varenda spenderad krona i form av värde samt att överträffa kundens förväntningar. Vill du köpa Kratom i Sverige? Du kan känna dig säker och trygg när du köper Kratom från oss.

9 tankar om “Vad är skillnaden mellan vild och odlad Kratom?

 1. Lajven says:

  Intressant! Kommer den här typen av vild kratom att fortsätta finnas tillgängligt i er butik i framtiden, eller är det tillfällig exklusivitet?

  • Kratomexperten says:

   Hej Lajven! Vild kratom är en exklusivitet i världen då den är begränsad i tillgång. Dock kommer den alltid finnas tillgänglig hos oss. Vi strävar dessutom efter att utöka det vilda sortimentet.

  • Kratomexperten says:

   Hej! Tack för att du skriver till oss. Vi har det i våra tankar och planer att få in det i vårat sortiment, dock vet vi tyvärr inte när det blir av..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *