Vit, grön och röd Kratom

Kratom Sverige

Hur många olika strains av Kratom-pulver har du stött på? Har du tänkt på hur många olika typer av Kratom det finns där ute? Det verkar som om det finns hundratals olika typer av Kratom.


Inte för att spräcka din bubbla, men medan det kan finnas många olika (till och med hundratals?) Kratom-alternativ ute idag finns det dock bara ett fåtal strains som utgör hela gänget. Faktum är att det bara finns tre strains av Kratom – Vit, grön och röd.

Anledningen till att det verkar vara så många olika typer av Kratom som du kan köpa är för olika skäl – en återförsäljare kommer att kalla varje vit, grön, eller röda ett visst namn för att skilja på vilken jordbrukare han får det från. En annan kommer att blanda ihop två olika bönders gröna kratom – eller en röd och vit för att därefter kalla det något annat. Några stammar kategoriseras efter region men en del av regionens namn betyder verkligen ingenting.

Vi har hört alla typer av gissningar: röd strain kommer från en viss region, grön strain är vilt vuxen, vit ven har haft mycket vatten under dess livscykel etc. Även om alla dessa verkar låta logiska, är det inte sanningen.

4 tankar om “Vit, grön och röd Kratom

  1. Lajven says:

    Fick lära sig den hårda vägen att det endast finns tre olika strains. Skönt att ni skippar den klassiska fejk-marknadsföringen. Finns många aktörer som gör exakt tvärtom…

    • Kratomexperten says:

      Vi är ärligt talat helt förtvivlade över att marknaden inte har förstått detta ännu. Det finns bara ETT träd, EN sort av Kratom. Därefter är det bl.a. lövens mognadsgrad samt efterprocessen som avgör vilken strain man skapar ur trädet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *