Är Kratom lagligt i Sverige?

kratom lagligt

Ja, i Sverige är Kratom lagligt. Växten Kratom (Mitragyna Speciosa) är laglig att både köpa och inneha i Sverige. Låt oss gräva djupare i detta tillsammans.

I Förordningen (1999:58) om förbud mot vissa hälsofarliga varor1 är Kratom inte listad, däremot är det aktiva ämnet mitragynin listad i Förordningen (1992:1554) om kontroll av narkotika2 som är en förordning som ansluter till narkotikastrafflagen (1968:64). Substanser som anges i denna förordning i bilaga 1 skall anses som narkotika enligt narkotikastrafflagen (1968:64).

I regeringens artikel Klassificering av nya psykoaktiva substanser3 är Kratom som växt nämnd. De skriver följande i 14.3.1. Växtmaterial som innehåller klassificerade substanser:
Exempel på växtmaterial som innehåller narkotikaklassificerade ämnen eller ämnen klassificerade som hälsofarlig vara, men där växten i sig inte är klassificerad, är Mimosa hostilis (DMT)8, Tabernanthe iboga (ibogain), San Pedro-kaktusen (meskalin), Mitragyna speciosa9 (mitragynin, kratom)…

Alltså är Kratom (Mitragyna Speciosa) laglig, medans en komponent i växten vid namn Mitragynin olaglig (narkotikaklassat). Detta leder till begränsningen att Kratom inte får förtäras, då Mitragynin utvinns i din kropp. Men att använda Kratom som ingrediens till att göra rökelser eller kosmetika är helt lagligt.

Referenser

 1. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forordning-199958-om-forbud-mot-vissa_sfs-1999-58
 2. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forordning-19921554-om-kontroll-av-narkotika_sfs-1992-1554
 3. https://www.regeringen.se/contentassets/90c79a6e3edd415a9fbc3f73b1758fda/klassificering-av-nya-psykoaktiva-substanser-sou-2016_93.pdf

Kratomexperten – Inrikes Kratom med snabb leverans

Kratomexperten är Sveriges seriösaste leverantör som strävar efter att ta kvalitet och seriositet till en ny nivå. Vår målsättning är att varje kund ska få tillbaka varenda spenderad krona i form av värde samt att överträffa kundens förväntningar. Vill du köpa Kratom i Sverige? Du kan känna dig säker och trygg när du köper Kratom från oss.

Klicka här för att köpa Kratom från Kratomexperten

16 tankar om “Är Kratom lagligt i Sverige?

 1. Lajven says:

  Ett perfekt exempel på ett område där Sverige faktiskt har bättre lagstiftning än andra länder.

 2. ke_944 says:

  Mycket informativt och lätt att förstå, man får ju bara hoppas att dom inte reformerar lagen så man kan fortsätta göra sin tvål, mina vänner och familj uppskattar ju detta till 100%.

 3. Katinka says:

  Jag river aleppo-tvål och blandar med vatten så jag får egen flytande tvål, utan konstiga tillsatser. Jag är ny på kratom, rekommenderar ni att jag kokar te på örten och använder i min flytande tvål eller blandar jag den malda örten med riven tvål innan jag häller på vatten?
  Jag gör egen bivax-salva också, laglig industri-hampa-olja är läkande och välgörande. Är det bara att tillsätta kratam pulver direkt i för att få supersalva med helt naturliga ingredienser?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *