Hur odlas och produceras Kratom?

Kratomträd är en inhemsk växt från Sydostasien som växer i Indonesien, Thailand, Myanmar, Malaysia och Papua Nya Guinea. Den bästa och stabilaste källan för en säker logistikkedja och högkvalitativ Kratom är Indonesien, dock finns det många leverantörer så alpha och omega är att besiktiga dessa och hitta de seriösa och stora spelarna.

Vi kollar djupare på processen för kratomtillverkning i Borneo Indonesien. Den består av följande 7 steg:

 1. Plantering
  Träden i Bornehales plantage växer i en miljövänlig och skyddande miljö med rik näringjord. Det tropiska klimatet och det perfekta vädret på West Borneo gör att löven innehåller korrekt uppsättning av ämnen.
 2. Skördning
  Bönderna besitter hög kompetens och lång erfarenhet eftersom deras arbete är en stor faktor i att ta fram olika strains. Bönderna skördar Kratom-löven handplockat och avsynar varje blad för att säkerställa att bladen är i korrekt mognadsgrad – att skörda vid precis rätt tidpunkt är metoden för att kategorisera dem som Vit, Grön eller Röd vein. I motsats till alla online-rykten producerar kratomträd inte en specifik bladfärg. Istället skapar varje kratomträd en rad vita, gröna och röd-venade kratomblad alla på samma träd. När kratomträdet åldras och mognar, ändrar venerna i kratombladet färger. Växtens farmakologi, föreningar och egenskaper sägs förändras i koncentration i bladen när växten åldras.
 3. Tvättning
  Därefter tvättas löven en efter en tills smutsen är borta. Bönderna tvättar löven i hygienkontrollerad inomhusmiljö.
 4. Torkning & fermentering
  Efter att de har tvättat klart torkas löven utomhus eller inomhus med solen som värmekälla. Torkningsprocessen är en stor faktor till vilken färg och kvalitet Kratompulvret kommer att få. Inomhustorkning är fläktstödd i stora, mörka förvaringsrum för att hålla löven från att utsättas för direkt solljus. Industrifläktar används för att cirkulera inomhusluften och för att driva ut avdunstning när löven torkar. Inomhustorkning kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer och fokus på sanitet – sker inte detta på korrekt vis kan mögel utvecklas.

  Utomhustorkning sprids ut i tunna lager och lämnas till väder och vind i 1-3 dagar. Solljuset dödar mögel och är oftast därför den renare och lättare torkningsprocessen (men inte alltid). Härvid måste väderförhållanden övervakas och löven måste omröras intervallvis för en konsekvent exponering av solljus.

  Fermentering
  Istället för att omedelbart skickas till torkning kommer några nyskördade Kratom-löv att packas i säckvävspåsar och lämnas att jäsa i en mörk inomhusmiljö.

  Fermenteringen tillämpas oftare på de Röda Kratom-bladen, men vilken venkategori som helst kan vara en kandidat för detta. Detta steg modifierar något den biomolekylära sammansättningen av Kratom-bladet, vilket modifierar uppsättningen och profilen av egenskaper och ämnen.

  Fermentering omvandlar bokstavligen tätheten och proportionerna av de naturligt förekommande fytokemikalierna som finns i Kratom-växten. Men eftersom jäsningssteget tar mer tid och arbete att hantera, marknadsförs fermenterade Kratom-stammar till högre priser jämfört med Kratom-stammar som inte är jästa.

  Kratom bladjäsning varar vanligtvis mellan 24-72 timmar. Efter att denna tid har förflutit får de fermenterade bladen torka inomhus eller utomhus, beroende på tillverkarens preferenser.
 5. Malning
  När bladen är torkade krossas de och mals ner i maskiner tills det blir ett fint pulver inne i fabriken. Här används (av våra leverantörer) en UV-sterilisator för att förhindra någon form av kontaminering från mikroorganismer. Dock har vi en överenskommelse med våra leverantörer att mala ner löven endast direkt efter att de tagit emot en ny beställning från oss – detta för att säkerställa kvalitet och fräschör.
 6. Labbtestning
  Efteråt testas det fina pulvret för att säkerställa att det innehåller rätt ämnesprofil för bra kvalitet samt att det är säkert från Salmonella, E. Coli samt jäst och mögel.
 7. Förpackning
  Efter tredjepartsverifiering förpackas pulvret med omsorg om hygien innan det skickas till oss. Packningen görs med en luftvakuumprocess för att säkerställa att produktens kvalitet och färg förblir densamma under en längre period.

Kratomexperten – Inrikes Kratom med snabb leverans

Kratomexperten är Sveriges seriösaste leverantör som strävar efter att ta kvalitet och seriositet till en ny nivå. Vår målsättning är att varje kund ska få tillbaka varenda spenderad krona i form av värde samt att överträffa kundens förväntningar. Vill du köpa Kratom i Sverige? Du kan känna dig säker och trygg när du köper Kratom från oss.

11 tankar om “Hur odlas och produceras Kratom?

 1. Lajven says:

  Intressant läsning! Hur stor skillnad skulle ni säga att det är mellan odlingen i Indonesien och resterande länder? Är det märkbar skillnad på kvalitén?

  • Kratomexperten says:

   Hej Lajven!

   Våran åsikt är att denna verksamhet i Indonesien, främst i Borneo, är förankrad sedan lång tid tillbaka och har därför starkast processer, utrustning och erfarenhet. Kvalitén är därav märkbar!

  • Kratomexperten says:

   Hej!

   Det viktigaste för oss är att leverantörerna har stabila och hygieniska processer som matchar svensk kvalitetsstandard. Nu när Thailand har legaliserat Kratom så funderar vi absolut på om de kan leverera enligt de krav våra kunder har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *