Hur odlas och produceras Kratom?

kratom

Kratomträdet, en inhemsk växt från Sydostasien, trivs i Indonesien, Thailand, Myanmar, Malaysia och Papua Nya Guinea. Indonesien erbjuder den bästa och mest stabila källan för en säker logistikkedja och högkvalitativ Kratom. Dock utmanar många leverantörer marknaden, så det är avgörande att noggrant granska dessa och välja ut de seriösa och stora aktörerna.

Processen för kratomtillverkning i Borneo Indonesien. Den består av följande 7 steg:

 1. Plantering
  Bornehales plantages träd växer i en miljövänlig och skyddande miljö med rik näringjord. Det tropiska klimatet och det perfekta vädret i Västra Borneo bidrar till att löven innehåller en korrekt uppsättning av ämnen.
 2. Skördning
  Bönder med hög kompetens och lång erfarenhet skördar Kratom-löven för hand och kontrollerar varje blad för att säkerställa att de har rätt mognadsgrad. Att skörda vid exakt rätt tidpunkt är avgörande för att kategorisera dem som vita, gröna eller röda vein.
 3. Tvättning
  Bönderna tvättar löven individuellt tills all smuts försvinner i en hygienkontrollerad inomhusmiljö.
 4. Torkning & fermentering
  Efter tvättningen torkar bönderna löven utomhus eller inomhus med solen som värmekälla. Noggrann uppmärksamhet vid inomhustorkning förhindrar mögelbildning, medan utomhustorkning utnyttjar solljuset för att bekämpa mögel.

  Fermentering
  Bönderna packar nyskördade Kratom-löv i säckvävspåsar och låter dem jäsa i en mörk inomhusmiljö för att förändra den biomolekylära sammansättningen.
 5. Malning
  Efter torkningen krossar och maler man bladen till ett fint pulver i fabriken, där en UV-sterilisator förhindrar kontaminering från mikroorganismer. Leverantörerna garanterar att malningen sker omedelbart efter mottagandet av en ny beställning för att säkerställa kvalitet och fräschör.
 6. Labbtestning
  Efteråt testas det fina pulvret för att säkerställa att det innehåller rätt ämnesprofil för bra kvalitet samt att det är säkert från Salmonella, E. Coli samt jäst och mögel.
 7. Förpackning
  Efter tredjepartsverifiering förpackas pulvret med omsorg om hygien innan det skickas till oss. Packningen görs med en luftvakuumprocess för att säkerställa att produktens kvalitet och färg förblir densamma under en längre period.

Kratomexperten – Inrikes Kratom med snabb leverans

Kratomexperten är Sveriges seriösaste leverantör som strävar efter att ta kvalitet och seriositet till en ny nivå. Vår målsättning är att varje kund ska få tillbaka varenda spenderad krona i form av värde samt att överträffa kundens förväntningar. Vill du köpa Kratom i Sverige? Du kan känna dig säker och trygg när du köper Kratom från oss.

11 tankar om “Hur odlas och produceras Kratom?

 1. Lajven says:

  Intressant läsning! Hur stor skillnad skulle ni säga att det är mellan odlingen i Indonesien och resterande länder? Är det märkbar skillnad på kvalitén?

  • Kratomexperten says:

   Hej Lajven!

   Våran åsikt är att denna verksamhet i Indonesien, främst i Borneo, är förankrad sedan lång tid tillbaka och har därför starkast processer, utrustning och erfarenhet. Kvalitén är därav märkbar!

  • Kratomexperten says:

   Hej!

   Det viktigaste för oss är att leverantörerna har stabila och hygieniska processer som matchar svensk kvalitetsstandard. Nu när Thailand har legaliserat Kratom så funderar vi absolut på om de kan leverera enligt de krav våra kunder har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *