Nyhet – Red Kapuas

Kratomexperten har väldigt mycket på gång, vår pipeline är fylld med nya produkter och förbättringar – den här gången lanserar vi en icke fermenterad Red Kapuas. Den är odlad liksom Green Kapuas vid Kapuas-floden. Vi har valt odlingen vid floden eftersom vegetationen är unik och liknar växtens originala livsmiljö. Plantagen är densamma som vår befintliga Green Kapuas.

Pulvrets färg är inte lika röd som ”vanliga” röda, detta är pga att löven inte är fermenterade. Alla löv är gröna i grund och botten, dock är venerna gröna, röda eller vita. Detta är vad som differentierar de tre sorterna ifrån varandra, och för att beskriva det i få ord så är det mognaden på löven som avgör färgen på venerna. Röd är mogna blad. Fermenteringsprocessen är vad som gör löven (och i sin tur pulvret) helt röda och ändrar på lövens uppsättning av egenskaper. I detta skede valde vi en icke fermenterad röd ven för att komma med något unikt till marknaden eftersom fermentering har både för- och nackdelar.

Eftersom vi har fått så kärleksfull och positiv feedback från våra kunder vill vi på alla möjliga sätt ge tillbaka, denna gången genom att ha 10% lanseringsrabatt på Red Kapuas i en månad!

4 tankar om “Nyhet – Red Kapuas

    • Kratomexperten says:

      Hej Lajven!

      Mycket bra fråga! Fermentering ändrar ju på lövens karaktär och egenskaper. Vissa egenskaper framhävs, medans andra dämpas ner. Detta är (i ärlighetens namn) ett sätt att skapa ytterligare produkter mot marknaden så att man når ut med med variation i produktsortimentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *